• Avantaje si dezavantaje pentru incalzire in pardoseala

    Încălzirea în pardoseală are multe avantaje și este o caracteristică de lux și o tendință populară la locuințele noi și atunci când se fac renovări, pentru ca le oferă beneficiarilor o viață curată, confortabilă și care se bazează pe un design inovativ.

    Cu toate că nu există niciun dubiu că  încălzirea în pardoseală reprezintă cel mai confortabil mod de a-ți încălzi degetele de la picioare,  merită oare bătaia de cap și costurile suplimentare pe care le implică?

    Avantaje încălzire în pardoseală

    Timely: Avantaje si dezavantaje pentru incalzire in pardoseala

    1.Încălzirea în pardoseală este eficientă

    Sunt două tipuri de încălzire in pardoseala: încălzire in pardoseala electrica și încălzire in pardoseala cu apă. Ambele oferă încălzire într-o cameră, de la nivelul podelei, emanând o căldură consistentă și eficientă în întreaga încăpere.

    Sistemele pe bază de apă caldă pompează apă încălzită prin țevi pentru a genera căldură, în timp ce încălzirea in pardoseală electrică încălzește cablajul de sub podea pentru a genera căldură.

    Caloriferele tradiționale trebuie să fie încălzite la o temperatură ridicată (între 60-80 grade Celsius) pentru a încălzi o cameră în mod eficient, si sunt conectate la o centrala termica pe gaz, sau la o centrala termica pe lemne. Incălzirea in pardoseală are nevoie de o temperatură de numai 29 grade Celsius sau chiar mai puțin, în funcție de finisajul podelei, pentru a încălzi camera.

    Iar dacă te-ai decis să deschizi o fereastră deasupra caloriferului pentru a lăsa să intre aer proaspăt în casă, toată energia plătită pentru a încălzi locuința o să iasă pe geam.

    Incalzirea in pardoseala oferă o economie medie de 15% pentru facturile de la căldură datorită modului eficient de încălzire a locuinței.

    2.Simplu de utilizat

    Odată instalată, încălzirea in pardoseala nu necesită practic niciun fel de întreținere și vine cu o garanție pe toată durata vieții pentru a-ți oferi un confort mental total. Termostatul de camera se asigură că încălzirea funcționează în modul cel mai eficient, fie automat cu un termostat inteligent WiFi, fie dacă dorești, cu un termostat programabil, care poate fi programat pentru a asigura că încălzirea pornește în anumite momente, oferindu-ți opțiunea de oprire pe timpul nopții.

    3.Mai mult spațiu și libertate de proiectare a spațiului

    Cu încălzirea in pardoseala, te poți bucura de faptul ca întreaga cameră nu o să mai prezinte calorifere pe pereți. Chiar și cele mai moderne radiatoare ocupă spațiu pe un perete, așa că imaginează-ți libertatea de proiectare a spațiului pe care ți-o ofera pardoseala încălzita.

    4.Compatibilă cu majoritatea tipurilor de pardoseală

    Incălzirea in pardoseala îți oferă libertatea de a-ți proiecta casa așa cum dorești, profitând la maxim de spațiul de pe perete și de pe podea. Și ai libertatea de a-ți alege tipul de podea pe care o dorești, mai ales că încălzirea prin pardoseala funcționeze foarte bine cu parchet laminat, din lemn, gresie, mochetă, covoare și multe altele.

    5.Siguranță și Confort

    Atunci când ai încălzire prin pardoseala, nu mai trebuie să-ți faci griji cu privire la marginile ascuțite sau la suprafețele fierbinți ale caloriferelor, mai ales în momentele în care familia are copii. Sistemul de încălzire este ascuns în siguranță și nu va deveni prea fierbinte la atingere.

    6.Ușurință la instalare

    Dezavantajele încălzirii prin pardoseală

    1.Durata de instalare

    Din moment ce este necesar să aplici o sapa în partea superioară a sistemului de încălzire in pardoseală, trebuie să iei în considerare și timpul necesar pentru ca acesta să se usuce complet, înainte ca pardoseală să poată fi pusă pe loc – de obicei cateva zile.

    Încălzirea in pardoseală pe bază de apă solicită mai mult timp, deși acest lucru nu prea contează prea mult, pentru că discutăm de instalarea acestuia ca parte a unui proiect mai mare de construcție sau de renovare, instalarea fiind de obicei finalizată în termen de o săptămână.

    2.Prețul încălzirii în pardoseală

    Atunci când se estimează pretul incalzirii in pardoseala, o cotă de estimare a costurilor sigure este cuprinsă între 70 și 100 Lei pe metrul pătrat. Sau mai mult în funcție de tipul de sistem de încălzire pe care îl alegi pentru locuința ta.

    3.Probleme cu înălțimea pardoselii

    Pentru știința ta trebuie să știi că sistemele de încălzire in pardoseală măresc înălțimea podelei dintr-o cameră  în medie cu câțiva centimetri, în funcție de sistemul pe care îl alegi. În plus, este nevoie să faci montarea unor plăci izolatoare pe sub instalația de încălzire pentru a maximiza nivelul de eficiență energetică și pentru a te asigura că toată căldura se orientează către partea de sus, nu în jos. Panourile de izolație vor crește înălțimea pardoselii.

    Cu toate acestea, dacă înălțimea în cameră este o problemă, atunci sistemul electric de încălzire prin pardoseală poate fi ideal – datorită cablului extrem de subțire atașat la plasă, în consecință, acesta nu va ridica în mod semnificativ înălțimea podelei.

     

    Pe Timely puteti gasi produse pentru instalatii precum fitinguri zincscule si aparate PPRteava si fitinguri cuprufitinguri alamateava si fitinguri pexal sau panouri solare.

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.

    Sursa: Timely

    Blog


    Tags Tags: , , , , , ,
  • Comments

    No comments yet

    Suivre le flux RSS des commentaires


    Add comment

    Name / User name:

    E-mail (optional):

    Website (optional):

    Comment: