• Ciocolata Leonidas.store.ro

    Trebuie să știți pentru început că și ciocolata neagră și ciocolata albă conțin unt de cacao și sunt consumate ca desert sau utilizate în produse de cofetărie.

    Ciocolata este derivată din fasolea plantei de cacao care este descompusă în lichior de ciocolată, untul de cacao (componenta grăsime) și pudra de cacao (partea fără grăsimi din boabele de cacao măcinate într-o pulbere).

    Ciocolata neagră este produsă prin adăugarea de unt de cacao la zahăr și praful de cacao. Spre deosebire de ciocolata cu lapte, ciocolata neagră nu conține lapte.

    Ciocolata albă conține numai unt de cacao, zahăr și substanțe solide din lapte, fără lichior de ciocolată sau praf de cacao. Deci din punct de vedere tehnic, ciocolata albă nu este deloc ciocolată.

    Iată care sunt diferențele între ciocolata neagră și ciocolata albă

    COMPARAȚIE CIOCOLATA ALBĂ CIOCOLATA NEAGRĂ
    Ingrediente Aceasta conține zahăr, unt de cacao și lapte solid (adică lapte praf), dar nu are în compoziție praf de cacao. Are în compoziție pulbere de cacao, unt de cacao și zahăr dar fără adaos de lapte.
    Gust Ciocolata albă nu are gust ciocolată, deoarece nu are cacao, dar este mai dulce, mai bogată, mai cremoasă și untoasă. Ciocolata neagră are un gust mai asemănător de ciocolată și un gust amărui datorită conținutului de pulbere de cacao.
    Textura Are o textură ușoară și untoasă. Are o textură uscată și calcaroasă din cauza lipsei de solide din lapte.
    Beneficii pentru sănătate Nu oferă aceleași beneficii pentru sănătate ca ciocolata neagră și are mai mult zahăr și grăsime Conținutul ridicat de cacao a fost asociat cu beneficii pozitive pentru sănătate, în special sănătatea cardiovasculară, datorită antioxidanților flavonolici.

     

    Ciocolata neagră trebuie să conțină cel puțin 35% cacao în substanța solidă și cel puțin 18% unt de cacao pentru a putea fi numită astfel. Cu toate acestea, conținutul de cacao poate fi, și de multe ori este, mult mai mare decat atât, si poate ajunge până la 70% și chiar 85%.

    Ciocolata de înaltă calitate are un gust amărui și foarte aromată. Ciocolata neagră este sănătoasă, fiind o foarte bună sursă de antioxidanți cum am mai menționat.

    Însă ciocolata albă conține grăsimea din lapte, lapte praf sau lapte condensat, care dau un gust dulce și o textură mai fină.

    Ciocolata albă nu este ciocolată din punct de vedere tehnic, deoarece nu conține cacao, ci doar unt de cacao, zahar și lapte. Ciocolata albă trebuie să conțină substanțe solide din cacao, respectiv unt de cacao, în proporție de cel putin 14%, iar lapte și grăsimi din lapte cel putin 3,5%.

    Ciocolata Leonidas

    Despre valorile calorice pe care le are ciocolata trebuie spus că diferențele între cele trei tipuri sunt mici. Cele mai multe calorii le conține ciocolata cu lapte, 565 calorii. Urmează ciocolata albă, care are 540 calorii și ciocolata neagră cu 65% cacao, care are 535 calorii.

    Cea mai „slabă” este ciocolată cu 86% cacao care conține 520 calorii. Diferențele sunt date de concentrația de cacao și de cantitatea de zahăr. Contribuie la stabilirea numărului de calorii și grăsimile din cacao, lapte și alte ingrediente adăugate. Dar un pătrățel de ciocolată are doar 50-60 de calorii.

    Unii producători de ciocolată adaugă, de asemenea, grăsimi precum untul sau uleiurile vegetale – ar trebui să evitaţi ciocolata care conţine ulei de palmier. Adeseori, sunt adăugate şi substanţe artificiale, pentru sporirea aromelor şi culorilor.

    Aproximativ 10-20g de ciocolată neagră (70% sau, de preferat, 80% substanţă solidă din cacao) pe zi, combinate cu fructe şi nuci, ar fi o alegere foarte bună pentru o gustare sau un desert.

    Pe leonidas.store.ro găsiți drajeuribatoanetablete și mici delicii din ciocolatată neagrăciocolata cu lapte și albă pentru toate gusturile. Fă-ți un cadou cu gust sau cumpără pentru cineva drag ție.


    your comment
  • Este bine știut faptul că ciocolata neagră sau cu lapte este unul dintre cele mai îndrăgite alimente din lume atât de copii cât și de adulți. Astfel, ne-am gândit să trecem în revistă o serie de lucruri mai puțin cunoscute despre ciocolată, pe care probabil nu le știai și care, credem noi, și se vor părea extrem de interesante. Iată despre ce este vorba:

    Iată 11 lucruri pe care nu le știai despre ciocolată

    Cacaoa are un conținut mare de fier

    Fierul este necesar pentru formarea hemoglobinei, a unor enzime, precum și a mioglobinei. Acesta mai are și rolul de a vindeca și preveni anemiile, asigură nutriția mucoaselor, secreția gastrică, respirația celulară, ajută la procesul de creștere, mărește rezistența la îmbolnăviri, mai ales la infecții, transportă diferite substanțe chimice implicate în metabolismul energetic, are acțiune antioxidantă, ajută la creșterea armonioasă, asigură funcția reproductivă.

    Cacaoa este bogată în magneziu

    Magneziul actionează ca factor de creștere, tonic general, regenerator, echilibrant psihic, antidepresiv și tranchilizant, are rol alături de calciu și fosfor în controlul excitabilității musculare și înlesnește metabolismul vitaminei C și al calciului.

    Cacaoa este mai eficientă în prevenirea cariilor decât fluorul

    Părți din boabele de cacao neutralizează bacteriile din gură și cariile dentare. Cacaoa are un efect anti-bacterial și poate fi folosită cu succes împotriva plăcii și a altor agenti dăunatori.

    Cacaoa reprezintă cea mai bogată sursă de antioxidanți din lume

    Printre antioxidanții continuți în cantitate mare în cacao se numără polifenoli, catechine și epicatechine. În boabele de cacao există mai mulți antioxidanți decât în vinul roșu, afine, acai, rodii și goji, luate împreună.

    Ciocolata a fost consumată pentru prima dată sub formă de băutură

    Cacao a fost preparată sub formă de băutură atât în cultura mexicană, cât și în cea aztecă, deși rezultatul nu era deloc asemănător cu ciocolata caldă pe care o cunoaștem în zilele noastre – era o băutură cu gust amărui, care se consuma cu ocazia anumitor ceremonii, ca de exemplu cele de căsătorie. Aztecii au apreciat atât de mult boabele de cacao, încât erau adesea folosite ca monedă de schimb.

    Ciocolata are efect energizant

    Acizii grași, cum ar fi acidul stearic și acidul palmitic (atât saturați), cât și acidul oleic (nesaturat) ajută la creșterea nivelului de energie, fără riscul de a acumula colesterol, în ceea ce privește cacaoa pură. Atunci când cacaoa este utilizată pentru ciocolată, cantitatea de colesterol pe care o conține depinde de tipul de lapte și alte produse lactate utilizate ca ingrediente.

    Ciocolata solidă a fost inventată în Marea Britanie

    Magazinul britanic Fry and Sons a inventat ceea ce ei au numit „ciocolată comestibilă” în 1847, prin combinarea untului de cacao cu zahăr și lichior de ciocolată. Astfel ciocolata dulce putea fi consumată și în formă solidă. Tot în Marea Britanie a fost produsă și prima tabletă de ciocolată, de către compania Cadbury, în 1842.

    Ciocolata cu lapte a fost creată în Elveția

    Nu degeaba elvețienii sunt cunoscuți și în zilele noastre pentru sortimentele lor de ciocolată. Elvețianul Daniel Peter a creat ciocolata cu lapte în 1875 – după opt ani petrecuți pentru a-și perfecționa rețeta. Laptele condensat a devenit ingredientul cheie.

    Ciocolata crește imunitatea

    Cele două tipuri de flavonoide prezente în ciocolată sunt în principal catechinele și epicatechinele. Ciocolata amăruie are un nivel ridicat de catechine, care stimuleaza sistemul imunitar al organismului uman și astfel contribuie la prevenirea apariției numeroaselor afecțiuni cronice.

    Ciocolata poate fi considerată un aliment nutritiv

    Atunci când consumi ciocolată de calitate, care conține un procent ridicat de cacao, aceasta poate considerată un aliment nutritiv, cu condiția să fie consumată cu moderație. O tabletă de 100 grame ciocolată neagra, cu un procent de 70-85% cacao, conține 11 grame fibre, fiermagneziu, cupru, mangan, potasiu, fosfor, zinc și seleniu. Bineînțeles, având în vedere că o tabletă întreagă de ciocolată amăruie conține aproximativ 600 de calorii, precum și o cantitate moderată de zahăr, este de la sine înțeles de ce este nevoie de multă moderație.

    Există mai multe tipuri de ciocolată

    Cea mai comună este ciocolata cu lapte, însă nu este indicată pentru siluetă, deoarece conține adesea mult zahăr și lapte. Ciocolata amăruie, sau ciocolata neagră, după cum mai este numită, este o ciocolată cu un conținut ridicat de cacao, în general de peste 70%.

    Ciocolata albă nu este ciocolată în adevăratul sens al cuvântului, deoarece nu conține boabe de cacao. În schimb, poate conține unt de cacao. Așadar, cea mai bună alegere pentru un mic răsfăț dulce o reprezintă ciocolata amăruie, însă fără alte creme, nuci sau fructe.

     

    Sursa: Hardbody

    Alte articole de pe ADNEWS

    Copiii care se joacă cu piese LEGO dezvoltă abilități practice

    Ghid cumpărător: Cum să alegi un set LEGO frumos pentru copilul tău

    Câte calorii trebuie să consumi zilnic pentru a arde grăsimi?

    Care este rolul și importanța contabilității pentru afacerea ta?


    your comment
  • Piaţa panourilor solare din România este în creştere, arată producătorii din domeniu precum Timely.ro. Aceste sisteme cu panouri solare pot asigura atât prepararea apei calde, cât şi un aport de energie în procesul de încălzire a unei locuinţe pe perioada sezonului rece.

    Panouri solare: ce sunt acestea si ce beneficii aduc utilizandu-le pentru casa?

    Instalaţiile cu panouri solare (care sunt diferite de panourile fotovoltaice, producătoare de energie electrică) pot asigura un aport de până la 35 – 40% din căldura necesară unei locuinţe pe perioada sezonului rece. 

    Ce sunt panourile solare?

    Panourile solare sunt grupuri de celule solare care funcționează împreună, cu scopul de a converti energia solară în energie termică (panourile solare) sau în energie electrică(panourile fotovoltaice).

    Dincolo de rigiditatea detaliilor utilizate în descrierea panourilor solare și a performanțelor ce le însoțesc, trebuie reținut faptul că utilizarea acestora la scară largă înseamnă o contribuție majoră la purificarea mediul înconjurător.

    Un beneficiu adus de panourile solare este acela că nu afectează în mod negativ mediul înconjurător: nu emană gaze și nu poluează aerul.

    Așadar un panourile solare convertesc energia solară (căldura) în energie termică, transferabilă prin intermediul instalației speciale, în sistemul de încălzire al casei. Practic, rolul acestora este de a prelua căldura soarelui, multiplicând-o și conducând-o în boiler, unde încălzește apa menajeră, sistemul de încălzire al casei sau chiar apa din piscină.

    Tipuri de panouri solare

    Cele doua tipuri principale de panouri solare sunt

    Acestea sunt asemanatoare, si ambele sunt panouri montate pe acoperis, dar panourile solare de apa calda si panourile solare fotovoltaice sunt diferite.

    Panou solar de apa calda. Acest panou solar de apa calda foloseste energia de la soare pentru a incalzi apa. Se folosesc cel mai mult pentru apa calda menajera dar se monteaza si sisteme de panouri solare pentru aport la incalzire.

    Panou solar fotovoltaic. Foloseste energia de la soare pentru a produce energie electrica ce se consuma in casa sau se poate trimite in sistemul centralaizat de energie electrica.

    Cum aleg un panou solar?

    Ca sa dimensionezi un sistem de incalzire pentru apa calda cu panouri solare presurizate, poti urma aceste recomandari:

    Scopul dimensionarii panoului solar este ca sa acopere necesarul de apa calda in perioada in care este soare (vara).

    Ca regula generala se foloseste 1 metru patrat de panou solar pe persoana.

    Cum funcționeaza un panou solar?

    Sistemele de panouri solare folosesc căldura de la soare pentru a încălzi apa menajeră. Apa caldă se obține prin încălzirea agentului termic (apă, antigel) din interiorul instalației cu ajutorul radiației solare.

    Întrucât întreg spectrul radiației solare este utilizat pentru producerea de energie termică, randamentul panourilor solare termice este ridicat, fiind de peste 70% raportat la energia razelor solare incidente.

    Sistemele de încălzire a apei folosesc panourile solare, numite colectoare, care se instalează de cele mai multe ori pe acoperișul casei.

    Acestea colectează căldura de la soare pe care o folosesc pentru a încălzi înmagazinată în cilindrul de apă.

    Un boiler clasic poate fi folosit alături de sistemul de panouri solare pentru a încălzi apa la temperaturi mai ridicate.

    În interior, panourile solare au tuburi din cupru, umplute cu agent termic, care circulă, transferând energia termică de la soare către apa menajeră a casei. Ele sunt confecționate dintr-un material extrem de puternic, denumit borosilicat. În interiorul lor, tuburile conțin reflectoare care captează și concentrează lumina solară.

    Diferențele de funcționare nu sunt semnificative, în schimb se deosebesc prin materialele din care sunt confecționate, în funcție de colectorul de care dispun și în funcție de sistemul de circulare al apei.

    Pentru a afla cate tipuri de panouri solare sunt citiți aticolul următor:

    Cate tipuri de panouri solare exista

    Funcționează și iarna panourile solare?

    Sistemele cu panouri solare funcţionează, însă, şi iarna. La parametri mai reduşi decât în perioada sezonului cald, având în vedere unghiul mai redus sub care razele solare ating suprafaţa pământului, dar şi faptul că zilele sunt mai scurte.

    Media insolaţiei în lunile noiembrie – martie este de 1,74 de KWh/mp/zi, din care, utilizând un colector Panosol pot fi captaţi 1,65 KWh/mp/zi. Media de temperatură în lunile noiembrie – martie este de 2,34 de grade Celsius, ceea ce determină o cantitate necesară încălzirii spaţiului de locuit la 22 de grade Celsius de 9 Wh/mp sau 216 Wh/mp/zi. Un metru pătrat de panou solar poate încălzi 7,5 metri cubi de incintă, echivalentul a trei metri pătraţi dintr-o locuinţă.

    Concret, un panou de aproximativ 1 mp produce anual in medie 120 kW pe an, in Romania. Iar in privinta celor termice, agentul termic din instalatia solara poate ajunge la 120°C iar temperatura apei din acumulatorul termic poate ajunge pana la 90°C, insa este recomandata limita de 55, pentru a nu cauza depuneri de calcar.

    Beneficiile utilizării de sisteme de panouri solare

    Panourile solare pot asigura până la 70 – 80% din necesarul anual de apă caldă menajeră a unei locuințe, reprezentând o economie consistentă pentru fiecare familie.

    Funcționând tot anul, panourile solare vidate pot gestiona întregul volum de ACM pe durata sezonului cald, randamentul scăzând iarna.

    De asemenea încălzirea locuinței poate fi mai ieftină utilizând panouri solare pentru preîncalzirea apei din circuit.

    Pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.


    your comment
  • Sistemul de panouri solare reprezinta o solutie perfecta pentru prepararea apei calde menajere si incalzirea locuintei pentru aplicatii rezidentiale, industriale sau comerciale.

    Sistem de panouri solare pentru preparare apa calda si incalzire

    Principiul de functionare al unui sistem de panouri solare este reprezentat de captarea energiei solare in tuburile vidate fiind transmisa catre heat-pipe si ajungand in cele din urma sa fie preluata de agentul termic.

    Panourile solare cu tuburi vidate sunt considerate cele mai performante datorita izolarii termice. Tuburile vidate ale panoului solar functioneaza independent, iar deteriorarea unui tub nu necesita un procesc complicat de inlocuire.

    Panourile solare se remarca prin avantaje precum:

    • Functioneaza indiferent de temperatura exterioara, panourile solare sunt foarte eficiente si in timpul iernii;
    • Emisiile de noxe sunt reduse,nu afecteaza mediul inconjurator;
    • Tuburile deteriorate ale panourilor solare presupun un proces foarte usor de inlocuire;
    • In ceea ce priveste costurile, montarea panourilor solare este eficienta si facila;
    • Prezinta o eficienta ridicata de captare a energiei solare;
    • Energia solara este inepuizabila;
    • Inregistreaza pierderi minime de caldura.

    Obisnuiti cu sistemul clasic de incalzire, cu diversi combustibili (de exemplu, gaze sau lemne) sau prin intermediul regiilor autonome (incalzire centralizata), consumatorii ezitau sa apeleze la panourile termice.

    In ultima vreme insa, dorinta de a reduce costul utilitatilor si grija pentru mediul inconjurator au deschis viziunea romanilor catre acest tip de sistem de panouri solare.

    Aceasta este o alternativa buna daca doriti sa produceti propria energie termica si sa renuntati cel putin partial la consumul de incalzire furnizata de catre regiile de autonome sau pe baza de combustibili (gaze, lemne).

    Tipuri constructive

    1. Panouri solare plane
    2. Panouri solare nepresurizate
    3. Panouri solare presurizate
      – Panou solar presurizat cu rezervor deasupra tuburilor
      – Panou solar presurizat cu boiler in locuinta.

    1. Panouri solare plane

    Panourile solare plane sunt cele mai ieftine solutii pentru producerea apei calde menajere.

    Rezervorul poate fi realizat din inox la interior si exterior sau inox la interior si tabla galvanizata la exterior. Cel din inox/inox este mai bun.

    Rezervorul este alimentat la o sursa de apa (hidrofor, pompa, retea publica, etc). Cand acesta s-a umplut cu apa, un dispozitiv ce poate fi un robinet sau un flotor opreste alimentarea acestuia.

    2. Panouri solare nepresurizate

    Panourile solare nepresurizate reprezinta cea mai ieftina solutie si asigura ACM in perioada martie – noiembrie.

    Panourile solare nepresurizate sunt compuse din:

    • suport;
    • tuburi vidate;
    • rezervor nepresurizat;
    • vas flotor;

    Sistemul functioneaza pe principiul gravitatiei.

    Tuburile vidate sunt tuburi de sticla si au o constructie speciala cu pereti dubli, de tip termos: un tub interior si un tub exterior intre care se afla vid de nivel 10-3 bar.

    Alimentarea cu apa a sistemului trebuie facuta in zile racoroase sau dimineata (seara), deoarece exista riscul ca tuburile incinse sa fisureze in contact cu apa (rece).

    3. Panouri solare presurizate

    Aceste tipuri de panouri solare pot fi intalnite in doua variante:

    1. Panou solar presurizat cu rezervor deasupra tuburilor;
    2. Panou solar presurizat cu boiler in locuinta;

    Avand in vedere ca aceste panouri solare functioneaza sub presiune, pot fi montate atat pe acoperis cat si la sol, nefiind dependente de inaltime sau electricitate.

    Tuburile Vidate

    Sistemul de panouri solare cu tuburi vidate sunt tehnologii complexe in care colectoarele de energie solara sunt proiectate cu sisteme de tuburi din sticla borosilicata (foarte rezistenta), amplasate in paralel si care au rol absorbant.

    Tuburile exterioare contin un al doilea rand de tuburi, intre cele doua fiind vid, de aici si denumirea. Vidul are rolul de a elimina pierderile de caldura convectiva.

    Tubul interior este invelit in materialul absorbant si inconjurat de tevi prin care circula agent termic (antigel solar-glicol).

    tub vidat

    Panourile solare cu tuburi vidate sunt mai eficiente decat panourile plane si deoarece razele soarelui cad perpendicular pe tuburi din mai multe unghiuri.

    Pe Timely puteți găsi produse pentru instalații termicesisteme gazsisteme apasanitare sau electrice.

    Pe langa panouri solare si sistem solar presurizat, pe Timely mai puteti gasi fitinguri alamateava si fitinguri cupruteava si fitinguri PPR,teava si fitinguri pexalteava si fitinguri PVCfitinguri zincrobineti gazcontoare apamufe rapide si mansoane reparatiiobiecte sanitare, baterii sau electrice.

    Alte articole ce v-ar putea interesa:

    Ghidul Timely: Cum aleg un panou solar?

    Sistem de panouri solare pentru preparare apa calda si incalzire

    Panouri solare: ce sunt si ce beneficii aduc acestea?

    Cate tipuri de panouri solare exista


    your comment
  • Studiile efectuate au confirmat faptul că prevenirea este o armă eficientă în calea îmbolnăvirilor. Pentru oricare dintre noi, a face controale medicale periodice înseamnă , pe lângă o notă bună la capitolul civilizație, o șansă în plus pentru a avea o viață lungă și sănătoasă.

    Mic îndrumar: Teste pentru sănătate de fier

    Acest articol se dorește a fi un mic îndrumar pentru toți cei ce doresc să înceapă o activitate sportivă, de orice natură, și care sunt obligați (părerea mea, care concordă cu a tuturor specialiștilor) să-și verifice starea generală a funcționării organismului.

    1- Determinarea indicelui masei corporale

    Indicele masei corporale este egală cu greutatea în kilograme împărțită la pătratul înălțimii (în metri). De exemplu: o persoană cu înălțimea de 1,80 m și greutatea de 90 kg are indicele 28. Cum se interpretează rezultatul:
    – mai puțin de 20 – deficit ponderal.
    – de la 20 la 25 – normal.
    – mai mare de 25 dar mai mic de 30 – supragreutate.
    – mai mare de 30 – obezitate.
    – mai mare de 40 – obezitate grav.

    2 – Determinarea adipozității

    Adipozitatea reprezintă procentul de grăsime din corp, și constituie un pericol atunci când valorile sunt mai mari decât cele optime.

    Procentul de grăsime care ne caracterizează poate fi aflat prin mai multe metode, cea mai folosită fiind metoda măsurării pliurilor de grăsime subcutanată. Ea are avantajul ca nu necesită decât un caliper ( un fel de șubler) și dă rezultate destul de exacte.

    Măsurătorile se fac la jumătatea feței posterioare a bratului, sub vârful omoplatului, pe marginea pectoralului (la bărbați), lateral de ombilic, deasupra crestei iliace, la jumătatea feței anterioare a coapsei și pe fața laterală a gambei, în treimea sa superioara. De obicei aceste măsurători se fac în cabinete de specialitate, dotate cu un astfel de caliper.

    3 – Determinarea indicilor cardiovasculari

    Frecvența cardiacă – luată dimineața, în repaus.
    Valori normale: 60-80 bătăi pe minut.

    Sub 60 bătăi pe minut = bradicardie, constituie semn de antrenare, dacă persoana practică exercițiu fizic regulat.
    Peste 80 bătăi pe minut = tahicardie, semn că din diferite motive, ce trebuie neaparat investigate, inima lucrează neeconomic.

    Tensiunea arterială, luată dimineața în repaos.
    După cum se știe, tensiunea este dată de doua valori, cea maximă și cea minimă.
    Valori normale pentru maximă: între 10 și 14,5.
    Sub 10 reprezintă hipotensiune arterială iar peste 14,5 reprezintă hipertensiune.
    Valori normale pentru minimă: cel mult 8,5.
    Peste această valoare se consideră hipertensiune.

    4 – Cum citim analizele de sânge

    De obicei, când ne facem analizele, mergem să le citească doctorul, pentru ca nu prea știm ce reprezintă lista aceea de cifre și denumiri pe care o primim de la laborator.

    Evident că doar doctorul ne poate spune rezultatul final, dar hai să înțelegem cât de cât aceste analize și să ne dăm seama de starea noastră de sănătate.

    Hemoglobina: valoarea normală este de 12-14 g la 100 ml de sânge.
    Sub aceste valori= anemie.

    Glicemia (concentrația glucozei în sânge).
    Valori normale: 60-120 mg la 100 ml de sânge.
    Sub 60= hipoglicemie (întâlnită de obicei la infometați).
    Peste 120= hiperglicemie, semn de diabet.

    Lipide totale: valori normale cuprinse între 500-800 mg la 100 ml de sânge.

    Colesterol. Se vorbește de trei tipuri de valori ale colesterolului:
    – colesterolul total (CT),
    – colesterolul cu densitate crescută (CDC)
    – și colesterolul cu densitate scăzută (CDS).
    CDC este așa numitul colesterol „bun” (de aceea este bine când valorile lui cresc), iar CDS este colesterolul „rău”, nefavorabil. Raportul CT/CDC nu trebuie să fie mai mare de 5.

    5 – Alte analize și valori care pot fi indicii pentru starea de sănătate:

    – număr de leucocite: normal 6000 – 8000 / mm3 de sânge. – calcemie: valori normale 9-11 mg/ 100.

    Articole care v-ar putea interesa:

    Șase beneficii esențiale ale utilizării leucinei

    Fetele pot slăbi eficient cu ajutorul exercițiilor la sală

    Iată 6 mituri frecvente despre fitnessul feminin

    Ce efecte au aminoacizii BCAA asupra organismului


    your comment


    Follow this section's article RSS flux
    Follow this section's comments RSS flux